Izlet Udruge u Sv. Martin PDF Print E-mail
Written by Štefanija Pintarić   
Friday, 19 June 2009 14:47
Udruga «KAJ SAD?», prvi izlet za svoje članove organizirala je 06.06.09., u izletište Goričanec, S.Martin na Muri. Troškove prijevoza, ručak i piće u povratku podmirila je Udruga. Sponzor pića kod dolaska i ručka, bio je PharmaSwiss, sokove i pecivo donirala je Bolnica Klenovnik, a voće Josip Oštarjaš. Od trenutno 61 evidentiranih članova, izletu je prisustvovalo 40 (oboljelih, liječenih sada, liječenih unatrag nekoliko godina,izliječenih, članova obitelji, medicinsko osoblje, sponzori). Prema ocjeni radnog predsjedništva, izlet je bio ugodan i uspješan. Postignuti su ciljevi izleta, a to su bili druženje oboljelih, liječenih, izliječenih, članova obitelji i prijatelja, te razmjena iskustava.

Svi učesnici izleta djelovali su opušteno i sretno, te su cjelodnevni izlet izdržali bez slabosti i poteškoća. Dapače odmah su pitali kad i gdje je slijedeći izlet? Par dana iza izleta, pitala sam ih kako im je bilo? Evo nekoliko njihovih izjava. Ispričavam se svima, jer nisam mogla svih 40 zvati, te molim sve ostale ako žele izjaviti kako su doživjeli taj naš prvi izlet, da me nazovu ( 042 390 225, 098 931 8783 - Štefanija Pintarić)

 

Barica Manjerović (izliječena): « Super, sve najbolje, išla bih opet, baš mi je bilo lijepo. Hodala sam na izlete s penzionerima, ali ovo je nešto drugo i mnogo ljepše. Tu sam među svojima.»

Katica Hrg ( članica obitelji): « Dojmilo me se jako , jako lijepo. Tu se čovjek osjeća drugačije, jer vidiš da i drugi ljudi imaju patnje i brige. Da ima onih koji su sve to uspjeli prevladati. Iza tog izleta osjećam se puno, puno lakše.»

Radovan Božović (liječen): « Mada nisam poznavao mnoge članove, ugodno sam iznenađen druženjem i razmjenom iskustava. Sve je bilo dobro : organizacija, autobus, vozač, ručak, baš sve je bilo ugodno i nisam se previše umorio.»

Rajka Wolf (izliječena): « Još sam uvijek puna emocija i dojmova. Ovo je prvi puta u 10 godina moje bolesti da sam negdje izašla. U bolesti sam se zatvorila i izolirala, mislila sam da sam sama ovako bolesna. Sad vidim da nije tako, da nas je mnogo, da se i drugi bore i da nismo sami. Došla sam doma puna elana i sva ushićena. Baš sam jako zadovoljna i želim puno takvih susreta.»

Mile Vasić ( liječen): « Sve super. Godinu dana sam bolestan, često sam „sam“ doma i misli mi odlutaju. Taj dan sam se odmorio, opustio, osjećao sam se među svojima, prezadovoljan sam i želim pomoći u organizaciji za slijedeći put.»

Stjepan Težak (liječen prije 2 god): « Prezadovoljan organizacijom, dočekom, ručkom, a posebno zadovoljan druženjem i razmjenom iskustava.»

Branka Vranješević (članica obitelji): U ugodnom i opuštajučem ambijentu zelenila i «šuma» rijeke Mure članovi Udruge proveli su puni energije lijepe trenutke u zajedničkom druženju na jednodnevnom izletu.

Uz pošalice i vesele tonove neizbježna tema razgovora bili su i zdravstvena problematika te dobri i loši trenuci svakog od pojedinaca.

Opći dojam i ozračje na kraju dana bili su međutim puni optimizma, želje za ponovnim susretima, druženjem i naravno neizbježnim izletom.

 

«SREĆA MOŽE PROIZAĆI I IZ PRIHVAĆANJA ČINJENICE DA POSTOJE NEKE STVARI KOJE SE NE MOGU PROMIJENITI»

David Baird (citat)