Udruga „Kaj sad?“ aktivna i u pandemiji PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 18 April 2021 18:53

Svjetska pandemija Covid 19 zakočila ja gotovo sve aktivnosti: gospodarske, zdravstvene, humanitarne, sportske, društvene i ostale, osim naše Udruge „Kaj sad?“ koja ne posustaje i ne miri se sa sadašnjim stanjem.

 

Cijepljenje 16.04.2021.


Naša Udruga aktivno se uključila 16.04.2021. u akciju cijepljenja protiv korona virusa u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.

U akciji su sudjelovali medicinsko osoblje bolnice Klenovnik: liječnici, medicinske sestre, tehničari i ostali, što je vidljivo iz priloženih fotografija.

Pfizer cjepivom cijepljeno je oko 2000 ljudi, prvenstveno osobe starije od 65 godina, a i ostali. Važno je napomenuti da su u akciji cijepljenja sudjelovali i zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo, studenti Sveučilišta Sjever, volonteri Crvenog križa te liječnici Opće bolnice Varaždin i hitne medicinske pomoći, a asistirali su i djelatnici Gospodarske škole. Sav taj posao obavljen je uredno i u produženom radnom vremenu, sa puno znanja, volje i bez dodatnih troškova. Iako je bio veliki pritisak ljudi što je i razumljivo s obzirom na publicitet koji se pandemiji daje  u sredstvima javnog informiranja, ni jedna osoba starija od  65 godina nije bila odbijena.

 

Cijepljenje 16.04.2021.


Ovom akcijom nije završena aktivnost Udruge „Kaj sad?“ jer već 22.4.2021. u Ivancu počinje isto takva akcija cijepljenja gdje će Udruga sudjelovati s jednakim entuzijazmom za pomoć ljudima u potrebi, kao što uvijek i djeluje.
Sve ovo i još puno toga dobroga Udruga daje ljudima: predavanja, pomoć bolesnicima u teškoj situaciji, uređenje okoliša bolnice, izleti, a ponajviše topla ljudska riječ utjehe i razumijevanja što život čini ljepšim.
Na kraju veliko HVALA svim sudionicima ovih akcija, koji su pokazali ljudsku toplinu i požrtvovnost onda kada je to najpotrebnije, a Udruzi želim i dalje puno ovakvih aktivnosti kad god će to biti potrebno.

Dinko Tomić, Varaždin, 17.04.2021.