Godišnja izvještajna skupština udruge "Kaj sad" PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Saturday, 30 March 2019 06:42

Kao što je u naslovu navedeno, godišnja izvještajna skupština održana je 22.02.2019. godine u velikoj dvorani bolnice Klenovnik s dnevnim redom navedenim u pozivnici, a bilo je nazočno oko 30-tak članova udruge.


Po prvoj točci dnevnog reda "Nepoznati Lipljin" predavanje su održale dipl. med. sestra Marijeta Fištrek i sestra Ines Osterman, u Power Pointu, prikazavši životopis poznatog glumca i njegove obitelji od najranijeg djetinjstva, školovanja, rada u kazalištu i na filmu, pa do na žalost zadnjih dana života u bolnici Klenovnik.
Kao što je poznato, zadnja predstava koju je odigrao g. Lipljin u HNK Varaždin je predstava "Kaj sad", te je njemu u spomen i naša udruga u dogovoru s njegovom suprugom Ninom dobila to ime.
Sada ne bih ulazio u detalje o osnivanju udruge, jer je o tome već bilo riječi, a posebno povodom 10 godina postojanje udruge koja je osnovana 10.07.2008. god o čemu sam pisao u članku od 27.07.2018. god. navodeći osnivače te ciljeve i svrhu udruge.
U svom predavanju "Nepoznati Lipljin" med. sestra Marijeta Fištrek, uz puno truda, detaljno je i slikovito prikazala životni i bračni put g. Lipljina i njegove supruge, te njihova putovanja po svijetu kao i profesionalni i društveni život.


Nakon predavanja skupština je nastavila rad prema točkama dnevnog reda uz pozdravne govore gostiju, te uz izvještaj predsjednice udruge doktorice Dijane Ječmenice. Prezentiran je i financijski izvještaj za 2018. godinu, kao i plan i program rada za 2019. godinu.

Poslije toga, tamburaši Varaždinske glazbene udruge pod vodstvom dirigenta Damira Mumleka izveli su čitav niz poznatih melodija iz operetnih i muzičkih djela raznih autora, i sve nas je oduševilo to umijeće mladih ljudi da tako kvalitetno, nadahnuto i besprijekorno izvedu zahtjevne melodije. Na kraju su izveli splet naših poznatih domaćih melodija, a mi smo ih podržali pjesmom i pljeskom i stvarno im iskreno i puno hvala.


Hvala našim domaćinima na odličnoj organizaciji ovog susreta, a nama je drago da smo se sreli s dragim ljudima; liječnicima, medicinskim sestrama kao i s prijateljima sada već zdravim ljudima.

U Varaždinu, 27.03.2019. god.

Dinko Tomić