Humanitarni koncert Ivanec PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 28 November 2012 18:02

Na kraju ove kalendarske godine (2012), slobodno možemo reći da je naša Udruga «Kaj sad» bila aktivna na više polja djelovanja: predavanja, izleti, kazališne predstave,koncerti, a sve to zahvaljujući prvenstveno medicinskom osoblju bolnice za plućne bolesti Klenovnik i velikom zalaganju gđe.Štefanije Pintarić, odnosno gđe.Manuele Hojsak.

Humanitarni koncert u kinu «Prosvjeta» u Ivancu održan je 16. studenog, a nastupili su: Mejaši, Sandra Šincek, ženski vokalni sastavi «Sakcinski» i «Kaliope», Kavaliri, Žiga Međimurski, Rajko Suhodolčan i Tihomir Kožina-Tihi. Održavanje ovakvih humanitarnih koncerata u organizaciji Udruge «Kaj sad» i u suradnji i pomoći iz Ivanca i Klenovnika gotovo da je postala tradicija, i to vrlo uspješna, te lijepo druženje nas članova i ostalog građanstva.

Prepuna dvorana uživala je u ljepoti glasova svih izvođača i zajedno s njima svi smo aktivno sudjelovali pjevajući i bodreći ih bez prekida. Zaista, kakva prekrasna večer!

Nakon kratkog pozdravnog govora dopredsjednice Udruge gđe.Manuele Hojsak, grupa «Mejaši»izvela je skladbu »Lijepa li si», što nije ni čudo, jer su taj dan naši generali Gotovina i Markač pred međunarodnim kaznenim sudom u Hagu oslobođeni svih krivnji i pušteni na slobodu, a ova skladba je ustvari bila pozdrav domovini. Poslije njih, mlada i perspektivna pjevačica Sandra Šincek otpjevala je gotovo himnu «Dobro mi došel prijatelj», a kasnije i pjesmicu «Oko jedne hiže ftičeki lete», vrlo emotivmu skladbicu. Uz lijepi glas (a i stas) bilo ju je užitak gledati i slušati.

Tihomir Kožina-Tihi otpjevao je set pjesama Tonija Cetinskog, vjerujem po volji mlađe populacije, a poslije njega šarmantni ženski vokalni sastav «Sakcinski» s pažljivo odabranim skladbama, a kao solo dionicu dojmljivo je otpjevala Lucija Šembar. Simpatični ženski vokalni sastav «Kaliope» izveo je nekoliko lijepih pjesmica s dobro uštimanim glasovima, a poseban dojam ostavila je njihova scenografija (efektna odjeća, dobar make up, ista visina) i mladost koja iz njih zrači. Što reći za nastup «Kavalira» s pjesmama bednjanskog govora, a da ne bude trivijalno (premda sam malo razumio)? Puno simpatije, puno ritma, publiku su pogodili u dušu, i čitava dvorana je pjevala s njima uz burni pljesak.

Na kraju, nastup dvojice veterana: Žiga Međimurski i Rajko Suhodolčan bio je šlag na torti. Žiga Međimurski sa spletom međimurskih pjesama digao je publiku na noge uz ovacije, a isto tako i gosp.Suhodolčan sa svima znanim «Brajde»i «Spoved».

Na kraju koncerta dopredsjednica Udruge zahvalila se svim izvođačima i sponzorima kao i publici koja je lijepo prihvatila izvođače, te svojim dolaskom pripomogla Udrugi u daljnjem radu.

Poslije svega upriličen je domjenak u vrlo lijepo uređenoj dvorani kao i s ukusom prezentirana jela, a mi smo uz ugodno čavrljanje zaželjeli da se i idućih ljeta ovako lijelo družimo.

Varaždin, 20 11.2012. 

Dinko Tomić